Ediţia trecută v-am prezentat reţeta îngheţatei cu aromă de pepene galben.
Sper că aţi încercat-o şi aţi rămas la fel de surprinse ca şi mine de aroma nemaipomenită a pepenelui.În continuare,vă voi scrie reţeta uneia dintre aromele mele preferate,îngheţată de fistic.Am încercat-o,mi-a plăcut şi vreau să vi-o împărtăşesc.Dacă vă place fisticul,veţi adora acest desert italian cremos şi savuros.
Aveţi nevoie de:1l lapte,180 gr zahăr,60 gr fistic şi 3-4 gălbenuşuri.
Decojiţi fisticul în apă caldă şi-l măcinati foarte fin cu o lingură de zahăr,după care îl puneţi într-o cratiţă cu 3 sau 4 gălbenuşuri şi restul de zahăr,amestecând totul.Adăugaţi laptele şi puneţi pe foc amestecând cu polonicul.Când se condensează ca o cremă,lăsaţi-o să se răcească şi puneţi-o în congelator.
Trebuie să precizez faptul că se poate pregăti şi cu alte fructe uscate,cum ar fi:alune,nuci sau orice altceva doriţi.
Cu speranţa că veţi încerca aceste reţete,vă urez “s-aveti poftă”. Simona BUCĂTARU